EIGENTIJDS LANDELIJK MET VRIENDELIJKE DETAILS

Hugo Liedenbaum van Weusten Liedenbaum Architecten maakte het ontwerp voor Mijn Stek Beektuinen. Daarbij liet hij zich vooral inspireren door de landschappelijke setting waarin de huizen komen te staan.

“Toen ik de plannen voor Mijn Stek Beektuinen onder ogen kreeg, was ik gelijk enthousiast. Wat een kans om een kleinschalig buurtje te maken dat opgaat in het groen.”

Hugo geeft aan dat het bijzonder is dat de tuinen niet aansluiten op andere tuinen of een pad, maar vrij aan de uitlopers van de Beektuin liggen. Om die reden heeft hij voorgesteld de erfgrens van de tuinen een natuurlijkere vorm te geven. “Zo ontstaat er nog meer lucht en ruimte in en om de huizen. De knik in de straat geeft een geborgen, intiem gevoel en de groene hagen bij de voor- en achtertuinen dragen bij aan een ‘zachte’, natuurlijke overgang van privé naar openbaar. Naar mijn idee geef je bewoners hiermee optimaal het gevoel dat ze buiten wonen.”

Geïnspireerd door de omgeving

Mijn Stek De Beektuinen heeft net als elk buurtje een eigen karakter, zodat je drie bijzondere buurtjes aan de Holkerweg krijgt. “Bij deze plek vond ik een moderne vormgeving passen. Met wat strakkere vormen, grote ramen én natuurlijke materialen als steen, hout en keramische pannen, krijgen de huizen een eigentijdse, landelijke uitstraling, die verrijkt wordt door vriendelijke details.”

Volop variatie

Opvallend is dat bijna geen huis hetzelfde lijkt, terwijl er toch een aantal types meerdere keren voorkomen in het plan. Hugo: “Dat komt door de manier waarop we de beige en zandkleurige stenen in verschillende nuances door elkaar heen hebben gebruikt. We hebben heel bewust gekozen voor deze tinten, omdat ze licht en aards zijn en daardoor perfect bij het landelijke karakter passen. Ook het bijzondere kappenspel zorgt voor variatie. De kappen en goothoogtes wisselen, soms zelfs per huis. Verder hebben we houtaccenten op verschillende plekken gemaakt. De ene keer is de gevel op de 1e verdieping verrijkt met hout dat fraai vergrijst, de andere keer zie je het hout terug tussen twee ramen of als kader.”

Overal mooi zicht

Als je hier straks woont, heb je iets unieks in handen en daar willen we je optimaal van laten genieten. De huizen zijn zo gepositioneerd dat je je overal verbonden voelt met de natuur, of je nu binnen bent of in de tuin zit. De grote ramen noemt Hugo terecht de ‘ogen op de omgeving’. Door de vrije ligging is de achterzijde van de woningen ook goed zichtbaar. “We hebben deze dan ook met net zo veel aandacht ontworpen als de voorzijde. De vrijstaande woningen aan de Beektuin en Holkerweg zijn vanaf iedere hoek mooi.”

“Ik kan niet wachten om hier straks rond te lopen en met eigen ogen te zien hoe fijn mensen hier in totale ontspanning buitenleven.”