Duurzaamheid DUURZAAM WONEN EN LEVEN IN DE BEEKTUINEN

Gasloos en toekomstbestendig

Zowel de gemeente Nijkerk als Heijmans zet hoog in op duurzaamheid ten aanzien van de woonwijk én de woningen. Qua woningbouw lopen we vooruit op de standaard duurzaamheidseisen. Allereerst zorgen we voor een optimale ventilatie, isolatie en zon-oriëntatie. Daarbij plaatsen we op het dak zonnepanelen. Verder zijn de woningen in de Beektuinen gasloos en daarmee toekomstbestendig.

Isolatie

Als je nadenkt over het verwarmen van je woning is het in de eerste plaats van belang dat de woning goed geïsoleerd is. Een goed geïsoleerde woning verliest namelijk minder warmte, waardoor het energieverbruik in balans is. Voor ons is dit het vertrekpunt richting een duurzame woning.

De warmtepomp vervangt de CV-ketel

De traditionele CV-ketel heeft plaatsgemaakt voor een lucht-water-warmtepomp. Deze warmtepomp bestaat zowel uit een binnen- als een buitenunit. De buitenunit bevat een ventilator en een compressor en de binnenunit beschikt over een voorraadvat. Samen zorgen deze onderdelen voor het verwarmen van de woning en het bereiden van warm tapwater. Doordat de warmtepomp geen fossiele brandstoffen gebruikt verlaagt deze direct de CO2-uitstoot. Daarmee is hij dus goed voor het milieu. De techniek van een warmtepomp werkt het best met lage temperatuur-verwarming, zoals vloerverwarming. Dit betekent dat je nieuwe woning is voorzien van vloerverwarming. Voor de  warmwatervoorziening merk je nauwelijks verschil. De warmtepomp zorgt ervoor dat je op een duurzame manier warm water kunt gebruiken.

Balansventilatiesysteem

Door de toepassing van lage temperatuur- verwarming in de woning is een andere manier van ventileren nodig. In plaats van koude buitenlucht dat via roosters in gevelkozijnen rechtstreeks de woning binnenkomt, wordt met balansventilatie via het plafond de voorverwarmde buitenlucht de woning in geleid. Dat geeft nog meer wooncomfort!

PV-panelen

Op de dakvlakken van de woningen die het meest gunstig zijn georiënteerd op de zon worden voorzien van PV-panelen. De panelen zorgen ervoor dat je zelf veel van de energie opwekt die jezelf verbruikt.

Energie Prestatie Coëfficiënt

De Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Bij deze berekening van de EPC spelen naast de isolatie ook bezonning, glasoppervlak en installatietechniek van de woning een rol. Door de toepassing van hoogwaardige isolatie, het gebruik van PV-panelen en een uitstekende installatie halen de woningen in de Beektuinen een EPC die zelfs ruim onder de wettelijke eis van 0,4 ligt.

Extra duurzaamheidsmaatregelen

Wil je nog duurzamen wonen? Dat kan. Wij bieden je de mogelijkheid om nog energiezuiniger te wonen door het plaatsen van een bodemwarmtepomp. Deze pomp draagt bij aan een verdere verlaging van het energieverbruik en kan ook zorgen voor passieve koeling in huis. Ook kunnen de woningen van extra zonnepanelen worden voorzien, zodat er extra duurzame energie
kan worden opgewekt. Het aantal extra mogelijke zonnepanelen kan per woning verschillen en is mede afhankelijk van oriëntatie, dakhelling en
bezonning.

Nul-op-de-meter-woning

Wil je nog duurzamer wonen? Ook dat kan. Wij bieden je de mogelijkheid om je woning energieneutraal te maken door het plaatsen van een bodemwarmtepomp in combinatie met extra PV-panelen. De bodemwarmtepomp draagt bij aan een verdere verlaging van het energieverbruik en kan ook zorgen voor passieve koeling in huis. Het aantal extra PV-panelen kan per woning verschillen en is mede afhankelijk van oriëntatie, dakhelling en bezonning.

Een nul-op-de-meter-woning (afgekort NOM-woning) is een woning waarvan het energieverbruik bij een normaal leefpatroon op jaarbasis nul is. Je verbruikt dus net zo veel energie als dat je opwekt. we gaan bij deze uitspraak van een verbruik van 3.150 kWh als het een vrijstaande of half vrijstaande woning betreft en 2.700 kWh bij een tussenwoning

Meer weten?
We helpen je graag verder! Neem contact op met Midden Nederland Makelaars via 033 - 2460601
of met Koudijs Makelaars via 0342 – 786 750

Brochure thuis ontvangen?
Handig! Vul het onderstaande formulier in en we sturen alle informatie,
zoals de brochure en de prijslijst, naar je toe.

Wilt u precies weten hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dat lees je in ons privacy statement.