Interview: Aletta en Willem Jan

Aletta en Willem Jan kiezen voor een toekomst in Nijkerk.

Aletta en Willem Jan de Bruin huurden 34 jaar lang een huis in Soesterberg. Een jaar of 6 geleden ontstond de behoefte een huis te kopen. Een lange zoektocht volgde, bijna zonder succes. Totdat ze Mijn Stek – De Stegen: de vorige fase van de Doornsteeg, in het vizier kregen. Samen vertellen ze enthousiast.

nieuwbouw-nijkerk-mijnstek

Lekker dicht bij Amersfoort

“In Soesterberg wordt veel nieuw gebouwd, maar we kwamen er niet tussen. Steeds werden we uitgeloot en ook in de bestaande bouw lukte het niet een huis van onze dromen te vinden. Vaak was het gewoon net niet wat we zochten en als we al iets moois zagen, werden we overboden. We hadden bijna de hoop opgegeven. Tot we gebeld werden door de makelaar van Mijn Stek – De Stegen. We hadden ons maanden daarvoor ingeschreven, omdat Nijkerk lekker dicht bij Amersfoort ligt. Daar woont één van onze kinderen en kleinkind.”

De voordelen van nieuwbouw

“Er zijn een paar kandidaten afgevallen, waardoor de woning van jullie voorkeur is vrijgekomen!’, vertelde de makelaar. We konden ons geluk niet op. Oprecht, we zien het als een wonder. Het voordeel van een nieuwbouwwoning is dat de prijs vast is, dus geen gedoe met bieden en overbieden. En misschien nog wel fijner: we hebben voorlopig geen onderhoud en dit huis is energiezuinig en klaar voor de toekomst door de laatste technologie. Geen gas en wel comfortabele vloerverwarming.”

De buurt verkennen

Aletta en Willem Jan waren grappig genoeg nog maar een paar keer in Nijkerk geweest. Maar toen ze te horen kregen dat ze de woning toegewezen hadden gekregen, hebben ze de schade ingehaald. “We gaan elke week wel even naar de stad en ontdekken elke keer weer nieuwe dingen. Wat ons positief verrast, is hoe gezellig de stad is. Er zijn veel leuke winkels en rond het plein zijn allemaal restaurants, terrassen. Ook de bossen rondom vinden we prachtig en we zijn inmiddels ook al verknocht aan het mooie Doornsteeg. Ons huis ligt straks maar een straat van het park verwijderd, dus we hebben die groenbeleving ook dicht bij huis.”

Stad met dorps gevoel

“Nijkerk is een stad met een dorps gevoel, vinden wij. We zijn heel sociaal en vinden het leuk om contacten te leggen. Dat gaat hier gemakkelijk. We hebben op straat al diverse mensen gesproken en iedereen is heel hartelijk. Volgend jaar krijgen we de sleutel en kunnen we met eigen ogen zien wat we gekocht hebben. Want eerlijk, het was best een beetje spannend om van papier te kopen. Gelukkig was de uitleg van de makelaar goed en spreken de beelden voor zich. Nu nog even geduld totdat ons nieuwe stekkie klaar is. We kunnen niet wachten!”

 
 

VR-Tour

Zelf al even door de Beektuinen heel lopen? Dat kan!

Met de virtuele tour krijg je een goed beeld van de ligging van de woningen in Mijn Stek – Beektuinen. Gebruik de pijltjes onderin het scherm om alvast een wandeling door het plan te maken.

Bekijk de VR Tour →

Beschikbaarheid

Bekijk de kavelkaart hieronder voor de huidige beschikbaarheid. Mocht de woning van je voorkeur [onder optie] staan dan kunnen we je uiteraard toevoegen aan de reservelijst. Wil je meer weten over de beschikbaarheid en de mogelijkheden, neem dan contact op met een van de makelaars. Klik op bouwnummers voor meer informatie.

Optimale weergave

Gebruik een laptop of pc voor een optimale weergave van deze kavelkaart. Bekijk je hem op je telefoon? Draai dan je telefoon.

Please use two fingers to pan and zoom the map.